PMP, partid conservator, care respectă valorile familiei, valorile tradiționale ale societății românești

In Actualitate, National, Politica
decembrie 07, 2022

Eugen Tomac, președintele  Partidului Mișcarea Populară și europarlamentar, alături de Traian Băsescu,  i-a avut ca invitați la Bruxelles, zilele trecute, pe cei mai apropiați colaboratori din partid, lideri din țară, viceprimari, consilieri județeni și locali. Alături de aceștia a fost și Mihai Neamțu, prim-vicepreședinte PMP.

PMP, a treia forță politică după numărul aleșilor locali

Eugen Tomac le-a transmis colegilor prezenți la Bruxelles, la sediul Parlamentului european, că, pentru PMP, „lucrurile s-au așezat, am dovedit că avem o echipă unită care știe ce are de făcut și care îi sunt obiectivele”.

Totodată, Eugen Tomac a reafirmat necesitatea consolidării unui „proiect de dreapta sănătos”, în jurul PMP, care să constituie un „pol al schimbării” la următoarele alegeri. Președintele Eugen Tomac a readus aminte că, după ultimele alegeri locale, PMP este a treia forță politică din România, ținând cont de numărul de primari, consilieri județeni și locali. De altfel, de curând s-a desfășurat și Liga Aleșilor Locali PMP la care au participat peste o mie de reprezentanți ai partidului.

PMP, partid conservator, care respectă valorile familiei, valorile tradiționale ale societății românești

Despre o alianță a forțelor de dreapta din opoziție și viitorul PMP a vorbit și Traian Băsescu. „Părerea mea este că PMP va intra în Parlament fără probleme, cu o singură condiție: să se așeze foarte clar pe făgașul lui de partid conservator, care respectă valorile familiei, valorile tradiționale, de partid unionist și care știe să acceseze resursele financiare puse la dispoziție de Uniunea Europeană”.

Totodată, Traian Băsescu le-a transmis liderilor PMP că partidul trebuie să se situeze în „opoziție clară față de actuala guvernare”, aducând aminte că „USL este din nou la putere”.

Parlamentul European, nici mai bun, nici mai rău decât parlamentele naționale

Profitând de faptul că întâlnirea s-a desfășurat în sediul Parlamentului European, fostul președinte al României a vorbit și despre instituțiile europene. „Sunteți într-o instituție care are vocația de a reprezenta toate statele UE, dar nu este cu nimic mai bună sau mai rea decât parlamentele naționale”, a spus Traian Băsescu, prezentând o radiografie a Parlamentului European.

„Să nu credeți că aici sunt altfel de politicieni decât parlamentarii obișnuiți care sunt în România, Olanda, Austria ori Bulgaria. Dacă e Parlament European nu înseamnă că oamenii aleși sunt perfecți, sunt extraordinari sau foarte pricepuți ori dedicați misiunii lor. E un parlament ca oricare altul”, a punctat Traian Băsescu.

„Aparatul birocratic, fanfaronada, chiar aroganța instituțiilor europene”

Mai mult, el a atins punctele sensibile ale UE, precum „aparatul birocratic, fanfaronada, chiar aroganța instituțiilor europene”. Totuși, spune Traian Băsescu, „puțin câte puțin, lucrurile se mișcă înainte”.

Traian Băsescu a reamintit că România beneficiază de bani foarte mulți de la UE, dând exemplul exercițiului 2014-2020, care se încheie la sfârșitul anului 2023, și din care România mai are de cheltuit încă 16 miliarde de euro.

Nu toți prețuiesc cum se cuvine Ziua Națională

Pentru că vizita reprezentanților PMP la Bruxelles s-a desfășurat în perioada Zilei Naționale a României, Traian Băsescu a remarcat că, „nu toți o prețuiesc așa cum se cuvine”, aducând aminte de Klaus Iohannis, care „a selectat invitațiile” la Cotroceni, în timp ce „UDMR, participant la guvernare, a lipsit cu desăvârșire de la manifestațiile de 1 Decembrie”.

„Asta arată incapacitatea actualilor guvernanți de a-i uni pe toți atunci când se evocă un moment de glorie din istoria țării noastre”, a acuzat Traian Băsescu.

Traian Băsescu,„Marea bucurie pentru mine este că suntem împreună”

 „Marea bucurie pentru mine este că suntem împreună, nu țineam să fiu cu Iohannis”, a încheiat Traian Băsescu în aplauzele colegilor din PMP.