Spitalul Onești va fi dotat cu un angiograf biplan pentru chirurgie vasculară și cardiologie intervențională

In Actualitate, Social
decembrie 15, 2022
Spitalul municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” Onești va fi dotat cu angiograf biplan pentru chirurgie vasculară și cardiologie intervențională, unic în județul Bacău. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină.
Valoarea unei astfel de aparaturi medicale, de ultimă oră, este de aproximativ 900.000 de euro.
 Astăzi, (miercuri, 14 decembrie n.r.) la inițiativa doamnelor senator Cristina Breahnă-Pravăț, dr. Bianca Purcărin și a doamnei deputat Ana Cătăuță, ne-au fost alocați 1.500.000 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru cofinanțarea achiziționării aparatului sus-menționat, urmând ca diferența să o solicităm de la Consiliul Județean.
 Astfel, pacienții din Onești și zonele limitrofe vor putea beneficia în curând și de alte servicii medicale de înaltă calitate”, a declarat Laurențiu Neghină.
El a mai precizat că, Spitalul Municipal Onești dispune de medici specialiști în persoanele domnilor doctori Istrate Sebastian și Marian Cozmin – Chirurgie vasculară, urmând ca de la 1 februarie să se alăture echipei dr. Moldoveanu Daniel – medic specialist Radiologie intervențională”.