Autostrada Bacău-Brașov rămâne „suspendată”. S-a anulat licitația pentru Studiul de Fezabilitate

In Actualitate, Economie, National
ianuarie 16, 2023

Compania de Drumuri a suspendat, luni, licitația pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău, transmite economedia.ro. Luni, 16 ianuarie 2023, era termenul limită pentru depunerea ofertelor la contractul de aprox. 50 de milioane lei. În Sistemul Electronic de Achiziții Publice nu apar informații despre contestații sau clarificări. Nu este exclus să se decidă o prelungire a termenului pentru depunerea ofertelor, scrie economedia.ro.

Noua licitațiepentru Studiul de Fezabilitate (SF) al Autostrăzii Brașov-Bacău a fost publicată pe 25 noiembrie 2022 în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), termenul contractual fiind de 28 de luni din care primele 24 de luni pentru SF. Contractul pentru finalizarea studiului este cuprins între 45 și 53 de milioane lei. Primul contract, cel semnat în 2020 cu proiectantul Search a fost reziliat în toamnă la cerea proiectantului care nu a mai reușit să acopere costurile reale (n.r contractul a fost semnat pentru o sumă de doar 20 de milioane de lei, mult sub estimarea CNAIR).

Rezilierea s-a făcut în baza OUG 64/2022, adică fără certificat negativ pentru firma de proiectare. Potrivit informațiilor din Caietul de Sarcini, Autostrada este inclusă în Masterplanul General de Transport, varianta de traseu care a rezultat în urma analizei MultiCriteriale are o lungime de 164 de kilometri, iar finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Transport 2021-2027.