O polițistă din Onești a fost bătută în plină stradă de un minor de 16 ani. Acesta a fugit și a fost prins după două zile

In Actualitate, Flagrant
ianuarie 16, 2023

În seara de 13.01.2023, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla pe B-dul Oituz din mun. Onești, în fața simigeriei Luca, inculpatul minor în vârstă de 16 ani C.G. a lovit-o cu piciorul în bărbie pe numita D.I. agent de poliție în cadrul Poliției mun. Onești – Biroul Ordine Publică aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiind îmbrăcată în uniformă și purtând toate însemnele distinctive ale autorității de stat, cauzându-i acesteia leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 6-7 zile îngrijiri medicale, informeză bacău.net.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângã Judecătoria Onesti, în cauză efectuându-se urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, prev. si ped. deart. 257 al. ,1 4 C.p. cu referire la art. 193 al. 2 C.p. cu aplic. art. 113 al. 3 C.p.

Întrucât, după comiterea faptei, inculpatul minor s-a sustras, în cauză a fost necesară efectuarea, în perioada 13-15 ianuarie 2023, de activități investigativ-operative desfășurate de lucrătorii din cadrul IPJ Bacău și jandarmi, cu spriinul Unitatii Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău și Brigăzii de Operațiuni Speciale Bacău, în urma cărora inculpatul minor a fost identificat, reținut și prezentat la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Onești, cu propunere de arestare preventivă.

Față de inculpatul minor C.G. s-a dispus luarea măsuri preventive a arestului la domiciliu de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Onești, decizia fiind contestatã de procurori la Tribunalul Bacău, precizează sursa citată.

Efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat reprezintă etape procesuale necesare în vederea desfășurării procesului penal care nu pot, în nicio situație, să înfrângă prezumția de nevinovăție.

Sursa video: unupetrotus.ro