Polițiștii din Sindicatul Europol sunt indignați de decizia instanței din Onești în cazul minorului care a atacat o polițistă

In Actualitate, Flagrant, National
ianuarie 17, 2023
Polițiștii din cadrul Sindicatului Europol au reacționat față de decizia instanței din Onești de a respinge cererea procurorilor  de arestare preventivă a tânărului de 16 ani care a atacat o polițistă aflată în misiune.
Reamintim că, vineri, 13 ianuarie, un minor de 16 ani a lovit o polițistă cu piciorul în față după un scandal în centrul orașului. Tânărul a fugit dar a fost prins după două zile și reținut de polițiști. Instanța din Onești a dispus față de acesta măsura arestului la domiciliu deși procurorii au cerut arestarea lui.
 În urma loviturii primite, tânăra polițistă din Onești are nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Decizia instanței din Onești i-a nemulțumit pe polițiștii din cadrul Sindicatului Europol. Iată ce au transmis aceștia:
„Profesia de polițist este una fără prea mari riscuri dacă ne raportăm la imaginea improprie pe care chiar un om politic o are asupra acestei meserii, deși realitatea cruntă este reprezentată de toate situațiile în care colegii noștri sunt ultragiați.
În urmă cu câteva zile, polițiștii de la Onești, județul Bacău, au intervenit la un apel prin 112 care semnala faptul că, în incinta unei săli de jocuri din oraș, o persoană aflată sub influența alcoolului se manifesta agresiv.
Colegii noștri au identificat bărbatul în cauză și l-au introdus în mașina de poliție în vederea conducerii la sediu, timp în care fiul acestuia în vârstă de 16 ani, profitând de agitația provocată de persoanele din anturajul său, a lovit-o cu piciorul în zona feței pe colega noastră ce participa la intervenție, fugind imediat de la fața locului.
În urma loviturii primite, polițistei i-au fost produse leziuni fizice pentru a căror vindecare necesită un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Cu toate că vreme de 2 zile acesta s-a ascuns fiind nevoie de desfășurarea unor activități ample de căutare în care au fost angrenate efective din cadrul Biroului de Analiză a Informațiilor și Brigăzii de Operațiuni Speciale, judecătorul de drepturi și libertăți a considerat că este suficient să dispună față de agresor măsură arestului la domiciliu.
Iar asta în timp ce în momentul în care un judecător a fost amenințat de către un individ prin intermediul unei scrisori transmise prin fax, față de acesta a fost dispusă măsură arestării preventive pentru 30 de zile.
În aceste condiții, nu ne rămâne decât să adresăm atât politicianului în cauză cât și judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Onești, invitația de a se expune alături de colegii noștri simplului risc de „a discuta” la cârciumă cu cetățenii europeni cu drepturi și libertăți, astfel încât să se raporteze în mod concret la gradul de violență stradală și la urmările sociale ale acestui fenomen.”