Condamnat la închisoare de judecătorii oneșteni pentru că a ucis un pui de câine. Instanța a evidențiat „cruzimea deosebită, ferocitatea, brutalitatea, răutatea şi sălbăticia de care a dat dovadă inculpatul”

In Actualitate, Flagrant
ianuarie 18, 2023

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Berzunți, a fost condamnat de Judecătoria Onești la 6 luni de închisoare cu executare pentru uciderea unui câine, scrie Libertatea. Sentința, dată pe 13 ianuarie, nu este definitivă, dar este una fără precedent.

Bărbatul a fost trimis în judecată în urma unui incident petrecut pe 8 decembrie 2021.

După ce s-a întors de la muncă şi a băut câteva pahare cu vin, bărbatul a ieşit din curtea casei sale pe uliţă şi a văzut un pui de câine.
Potrivit datelor din dosar, bărbatul a pornit în urmărirea animalului pe uliţă. În momentul în care a ajuns la o intersecţie, a observat puiul de câine ce tocmai se adăpostise la marginea unui gard. Când l-a văzut, a început să-l lovească cu piciorul.

Cățelul a încercat să scape, însă a fost ajuns de bărbat și lovit din nou cu brutalitate, strivindu-i pur și simplu capul cu piciorul. Când a observat că puiul de câine nu mai mişcă, a plecat înapoi acasă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, scrie sursa citată.

Pus sub acuzare pentru uciderea cu intenție a unui animal, bărbatul a recunoscut faptele. S-a apărat spunând că a crezut despre puiul de câine că provenea dintr-un grup de maidanezi care îi făceau pagube în gospodărie. Apărarea sa nu a fost primită de judecători.

Instanța a evidențiat „cruzimea deosebită, ferocitatea, brutalitatea, răutatea şi sălbăticia de care a dat dovadă inculpatul”Sursa/libertatea.ro, foto ilustrativ