La 10 ore de la dispariție, fata de 13 ani fugită de acasă după ce s-a certat cu părinții a fost găsită în Bacău

In Actualitate, Flagrant
februarie 03, 2023

Joi, 2 februarie, în jurul orei 18.00, minora a fost depistată și identificată de o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Bacău, pe raza municipiului.

Din primele verificări a rezultat faptul că, aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

În vederea depistării minorei au fost desfășurate ample activități investigativ-operative. S-a colaborat în permanență cu jandarmii din cadrul Ijj și GMJ Bacău, Poliția Locală și Poliția Transporturi. Efectivele angrenate din cadrul IPJ Bacău au fost constituite din politiști ai Serviciului Investigații Criminale, Poliția mun. Bacău, ai Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni și criminaliști. Totodată, activitățile au fost realizate cu suportul Brigăzii Operațiuni Speciale Bacău și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.
Minora a fost condusă la sediul poliției în vederea audierii, urmând a fi încredințată familiei.

La data de 02 februarie a.c., în jurul orei 07.30, tânăra ar fi plecat voluntar de la adresa de domiciliu, dupa ce, in prealabil, a avut o discutie, in contradictoriu, cu parintii pe tema situatiei scolare.

Pentru orice sesizare primită de polițiști privind dispariţia unei persoane, la faţa locului se deplasează echipe de cercetare, iar activităţile complexe desfăşurate implică resurse importante. Facem apel la tinerii care privesc plecarea de acasă ca pe o joacă să conștientizeze eforturile depuse în vederea găsirii acestora. Totodată, ne adresăm și celor care îi au în grijă și educare, să fie implicați în viețile copiilor lor.

Sursa/IPJ Bacău