Un individ și-a răpit propriul copil ca șantaj față de fosta concubină. Instanța din Bacău l-a condamnat la 4 ani de închisoare

In Actualitate, Flagrant
februarie 08, 2023

Un bărbat din comuna băcăuană Lipova, Satu Nou, a fost condamnat la 4 ani de închisoare de o instanță de la Judecătoria Bacău pentru că și-a răpit copilul ca să își convingă concubina să reia relația cu el, scrie adevarul.ro. Rudele lui au forțat-o să dea o declarație falsă la notariat, prin care ea își retrăgea plângerea penală.

Individul a șocat comunitatea din localitatea Satu Nou, județul Bacău, în ziua de 15 august 2021, când a venit la locuința fostei sale concubine, pentru a o convinge să reia relația cu el. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, era sătulă de bătăile și amenințările concubinului său și nu a vrut să se mai întoarcă la acesta.

Furios din cale afară și beat, individul i-a sucit la spate mâna fratelui mai mic al fostei iubite, în vârstă de 11 ani, și l-a lovit cu palmele peste față, apoi s-a luptat cu tatăl acesteia, pentru ca în final să smulgă bebelușul de 10 luni din mâinile bunicii și să fugă cu o mașină în care îl așteptau doi amici.

Tânăra a sunat la 112 și a anunțat răpirea, iar polițiștii au identificat și au oprit mașina în trafic. Bebelușul a fost dus la Spitalul de pediatrie din Bacău pentru ca medicii să verifice dacă a suferit vreun traumatism, iar seara mama lui l-a luat acasă.

Tatăl copilului a negat permanent că l-ar fi răpit, susținând că mama lui i l-a dat de bunăvoie. La dosar a fost depusă și o declarație notarială semnată de mama copilului, prin care își dădea acordul să își retragă plângerea depusă la Poliție. Polițiștii au stabilit ulterior că declarația respective fusese dată sub amenințarea că își va pierde copilul.

Magistrații au decis că este necesară încarcerarea bărbatului, pentru ca „scopul preventiv și educativ“ al pedepsei să poată fi atins. (Sursa/adevarul.ro, foto ilustrativ)