AUTOSTRADA „UMBRĂRESCU”/Contractele pentru cele trei loturi ale Autostrăzii Bacău-Pașcani vor fi semnate miercuri, la Ministerul Transporturilor

In Actualitate, Economie, National
februarie 14, 2023

Contractele pentru cele trei loturi ale Autostrăzii Bacău-Pașcani vor fi semnate miercuri, la Ministerul Transporturilor, potrivit unui anunț oficial. Practic, la primăvară, UMB, cel mai puternic constructor din România va lucra de la Buzău la Pașcani (aproape 250 km.), pe 10 din cele 13 loturi ale Autostrăzii A 7 Ploiești-Pașcani, informează economedia.ro.

Autostrada Bacău – Pașcani are o lungime de 77 kilometri, iar la intersecția cu Autostrada Unirii A8 este proiectat un nod rutier de tip turbion, adică o intersecție cu bretele de viteză pentru toate direcțiile. Pe traseu vor fi construite peste 100 de poduri, pasaje și structuri casetate, 9 noduri rutiere și 50 de spații de servicii prevăzute cu stații de încărcare pentru mașini electrice. Toate cele trei loturi au durată de execuție de 30 de luni.

Pe 12 ianuarie, la semnarea contractelor pentru loturile de mijloc ale secțiunii Buzău – Focșani, directorul UMB Cornel Bunghiuz a explicat presei că firma dispune de 5.000 de angajați și a garantat că și-au calculat foarte bine resursa umană și tehnică. „Vă asigur că o să ne mobilizăm exemplar, aș putea spune militărește, astfel încât, așa cum am procedat până acum să terminăm și mai devreme pentru contractele pe care le avem în derulare. Organizarea o să o facem pas cu pas în funcție de evoluția timpului, vă asigur că vom termina în termen. Resursa acum este de 5.000 de oameni care lucrează efectiv, nu doar pe A7”, a spus oficialul UMB.