VIDEO/ S-au semnat, de către reprezentanții constructorului băcăuan UMB, contractele pentru tronsonul Bacău-Pașcani din Autostrada Moldovei

In Actualitate, Economie, National
februarie 15, 2023

Reprezentanții societăților antreprenorului băcăuan Dorinel Umbrărescu au semnat, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, contractele pentru execuția celor trei loturi din tronsonul Bacău-Pașcani al Autostrăzii Moldovei A7.

Firmele constructorului băcăuan Dorinel Umbrărescu și-au adjudecat 10 loturi din 13, care vor face legătura între Ploiești și Pașcani.

Autostrada Moldova (A7) are asigurată finanțarea din fonduri europene, prin Programul Național de Reziliență și Redresare.

Grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, a fost desemnat câștigător pe toate cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani (77,39 km) în decembrie 2022.

După respingerea contestației formulată de constructorului din Neamț, Danlin XXL, oferta depusă de cel mai serios constructor român a rămas câștigătoare.

Practic, constructorul care a realizat primii kilometri de autostradă din Moldova, care sunt incluși în Centura Bacăului, va realiza Autostrada Moldova, între Buzău și Pașcani.