Lămâi din Turcia retrase de la comercializare de Profi și Carrefour. Fructele au reziduuri de pesticide peste limita admisă

In Actualitate, Economie, Flagrant, National
februarie 26, 2023

Din cauza depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide, s-a dispus retragerea de la comercializare a unui lot de lămâi din Turcia comercializate de Profi și Carrefour.

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416”, se arată într-un anunț de vineri, 24 februarie, al ANSVSA.

Profi și Carrefour au anunțat că retrag produsele de la comercializare și îi sfătuiesc pe clienții care au cumpărat lămâi din acest lot să le distrugă sau să le returneze.  ”Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor LĂMÂI – ORIGINE TURCIA, lot 75416 si LAMAI PLASA 500G – TURCIA lot 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide.

Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 25.02.2023– 17.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor.”, se arată înt-un comunicat publicat pe site-ul ANVSA.