Elevii de la Școala „Ghiță Mocanu” au vizitat Capela Protoieriei Onești în prima zi a săptămânii „Școala altfel”

In Actualitate, Cultură și educație
februarie 28, 2023
Elevii Școlii Gimnaziale „Ghiță Mocanu”, însoțiți de doamna Directoare Otilia Bârgăoanu și de cadre didactice ale școlii au trecut luni pragul Capelei „Sf. Apostol și Evanghelist Ioan Teologul”, punând început bun în prima zi din Postul Mare și de asemenea în prima zi a „Școlii altfel”.
Copiii au avut parte de ore de cateheză și li s-a explicat practic cum sunt pregătite Sfintele Daruri: pâinea (prescura) și vinul pentru a fi sfințite în cadrul Sfintei Liturghii, precum și importanța acestora pentru creștini.
S-a discutat, de asemenea, despre obiectele de cult, despre Sfântul Altar, despre noțiuni practice, cum ar fi în ce fel se scrie un pomelnic, despre pictura bisericii și s-a făcut prezentarea unei biserici în general, despre comportamentul într-o biserică și cum trebuie să ne rugăm, s-a vorbit despre viața unor sfinți și despre unele episoade biblice care sunt înfățișate în pictura unei biserici, după care preoții au răspuns elevilor la întrebările pe care le-au adresat.
La sfârșit, copiii au avut parte de surprize dulci și au putut gusta câte o bucățică de prescură.
Orele de cateheză vor continua și în zilele ce urmează pentru alți elevi ai școlii sus menționate.
Felicităm cadrele didactice pentru implicare și colaborare, mulțumim Părinților Ioan Bârgăoanu, Petru Pavăl și Silviu Butucaru pentru catehezele susținute.
Comunicat/Protoieria Onești