FOTO/UMB realizează una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură rutieră proiectate până acum în România

In Actualitate, Economie, National
martie 08, 2023

Firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu vor începe în primăvara acestui an construcția uneia dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură rutieră proiectate până acum în România.

Este vorba despre nodul rutier între autostrăzile A7 (Ploiești – Siret) și A8 (Târgu Mureș – Ungheni), o construcție de tip turbion, care va avea 8 bretele, 12 pasaje și 5 podețe.

Construcția este parte a autostrăzii A7, licitată integral de UMB Spedition Group între Focșani și Pașcani. „Va fi o realizare inginerească de amploare”, spun specialiștii de la APIX.ro.

Nodul rutier fără precedent până acum în România, din punct de vedere al soluției tehnice alese, va fi construit în sudul orașului Pașcani, județul Iași, și se va întinde și raza comunelor ieșene Sodomeni și Stolniceni Prăjescu. Datorita suprafeței mari pe care se va întinde, va fi nevoie de relocarea parțială a drumului județean 208L.

Bretelele nodului rutier vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri, iar viteza maximă de circulație va fi limitată la 80 km/h.

Lungimea totală a celor 12 pasaje este de 1,8 kilometri, cel mai mic având circa 50 metri, iar cel mai mare aproape 250 metri.

Dintre cele 12 pasaje, patru fac parte din autostrada A8, dar vor fi construite în cadrul proiectului A7. „Toate structurile au fost proiectate pentru o durată de 100 de ani”, se menționează în proiect. Întregul nod rutier va beneficia de sistem de iluminat.

sursa:ziaruldebacau.ro