Au început mai repede cu 44 de pahare dar au fost prinși de polițiștii băcăuani și s-au ales cu dosare penale

In Actualitate, Flagrant
martie 09, 2023

Patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Slanic Moldova, în timp ce executa serviciul de patrulare pe DN12B, a oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe strada Nicolae Bălcescu, la volanul căruia se afla un localnic de 33 de ani.

Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, bărbatul a declarat că nu are documentele asupra sa, fapt pentru care polițiștii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date ale Poliţiei Române, constatându-se faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au reţinut și certificatul de înmatriculare al autoturismului, stabilind faptul că, autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 27 octombrie 2022.

Conducătorul auto este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot în aceste zile, o patrulă mixtă polițist și jandarm au depistat în flagrant, un bărbat de 29 de ani, din Buhuși, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a procedat la verificarea acesteia în bazele de date ale Poliţiei Române şi s-a stabilit faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

(Sursa/IPJ Bacău)