Obiecte de cult, fragmente de piese arheologice, monede vechi au fost aruncate la marginea căii ferate, în comuna Ștefan cel Mare

In Actualitate, Cultură și educație, Flagrant
martie 13, 2023

Mai multe obiecte de patrimoniu ce aparțin unor muzee au fost găsite aruncate, duminică, la marginea căii ferate Onești-Adjud, în comuna Ștefan cel Mare, transmite Jurnal de Bacău. Este vorba despre monede vechi, fragmente de bancnote ieșire din uz, etichete descriptive pentru o parte din obiectele descoperite, înscrisuri și de fragmente din piese arheologice.  Până în prezent, nimeni nu a reclamat dispariția lor.

 

“La data de 12 martie a.c, un tânăr de 36 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, a sesizat polițiștii oneșteni despre faptul că, în timp ce se afla în zona căii ferate din localitate a observat mai multe obiecte de cult.

La fața locului, polițiștii au identificat pe marginea căii ferate Onești-Adjud mai multe obiecte de cult, respectiv: 100 de monede vechi, 7 fragmente de bancnote ieșire din uz, 20 de etichete descriptive pentru o parte din obiectele descoperite, 4 înscrisuri și 44 de fragmente din piese arheologice.

Obiectele de cult au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”,precizează IPJ Bacău.