A câta oară?!!! Ministrul Grindeanu anunță reluarea proiectării Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov

In Actualitate, Economie, National, Politica
martie 17, 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu scrie vineri pe Facebook că se reia proiectarea Autostrăzii-Braşov- Bacău, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis astăzi la ANAP (pentru validare) documentaţia de atribuire pentru reluarea licitaţiei necesară finalizării Studiului de Fezabilitate, pas esential pentru construcţia Autostrăzii Braşov- Bacău (A13), transmite News.ro.

”Se reia proiectarea Autostrăzii-Braşov- Bacău! CNAIR a transmis astăzi la ANAP (pentru validare) documentaţia de atribuire pentru reluarea licitaţiei necesară finalizării Studiului de Fezabilitate, pas esential pentru construcţia Autostrăzii Braşov- Bacău (A13)”, afirmă ministrul Grindeanu.

Sorin Grindeanu precizează că durata contractului de Proiectare a acestei autostrăzi este de 24 de luni.

”După validarea documentaţiei va fi anunţată în SEAP valoarea contractului dar şi data limită pentru depunerea ofertelor. Acest sector de autostradă face parte din infrastructura de mare viteză care asigură legătura dintre Moldova şi Transilvania pe traseul Braşov – Târgu Secuiesc – Oneşti – Bacău. Proiectul este cuprins în strategia de finanţare în cadrul noului Program Transport 2021-2027”, mai scrie Grindeanu.

sursa: News.ro