Incendiu la pădurea de pini din Oituz! Zeci de pompieri din Onești și Moinești au intervenit timp de trei zile pentru stingerea focului

In Actualitate, Flagrant
martie 27, 2023

În data de 25 martie, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în localitatea Oituz pentru lichidarea unui incendiu produs la pădurea de pini din cadrul Ocolului Silvic Privat Oituz. 

Apelul care anunța evenimentul a fost primit în dispeceratul integrat ISU-SAJ la ora 09:32, de urgență la fața locului deplasându-se forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Onești și Moinești.

În prima zi, pentru gestionarea operativă a intervenției, la locul indicat au acționat 16 pompieri militari cu următoarele mijloace: două autospeciale de primă intervenție și comandă, un ATV și un microbuz. La acțiunea de stingere au participat și 19 lucrători ai Ocolului Silvic Privat, informează ISU Bacău.  

În urma recunoașterii efectuate s-a constat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 0,5 hectare de litieră, cioate și doborâturi, într-o pădure de pini, atât la suprafață, cât și în subteran. Incendiul a fost localizat în limitele găsite, în jurul orei 14:40.

În cea de-a doua zi, 26 martie a.c., pentru acțiunea de stingere au acționat 24 de pompieri, cu cinci autospeciale de primă intervenție și comandă și o autospecială de stins incendii de pădure. De asemena, la locul indicat au acționat și 12 lucrători ai Ocolului Silvic Privat, cu două tractoare.

La locul evenimentului a intervenit și echipa pirotehnică a inspectoratului, pentru identificarea și ridicarea unor elemente de muniție rămasă neexplodată.

Luni, 27 martie, acțiunea de stingere s-a reluat. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de primă intervenție și comandă, șapte pompieri militari și trei lucrători ai Ocolului Silvic. În jurul orei 11:00, incendiul a fost lichidat, însă la locul indicat rămân în supraveghere lucrători ai Ocolului Silvic Privat Oituz.

“Solicităm în continuare cetățenilor să manifeste prudență în această perioadă și să respecte interdicțiile privind focul deschis!”, mai precizează ISU Bacău.