Un nou paroh la Valea Bogdanei, Ștefan cel Mare, după trei luni de la moartea preotului oneștean Ovidiu Herbei

In Actualitate, Cultură și educație, Social
aprilie 02, 2023
Un nou preot paroh a fost numit la Parohia Valea Bogdanei, comuna Ștefan cel Mare, în persoana părintelui Răzvan Cosmin Teriș. Acesta îl înlocuiește pe preotul Ovidiu Herbei care s-a stins din viață în decembrie, anul trecut, la doar 54 de ani. Odată cu instalarea noului preot paroh s-a ținut și slujba parastasului pentru părintele Ovidiu Herbei, transmite Protoieria Onești.
‘La trei luni distanță de la trecerea la cele veșnice a fostului paroh, preot Ovidiu Herbei, un nou păstor sufletesc a fost instalat. Prin hotărârea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, părintele Răzvan-Cosmin Teriș a fost transferat din postul de preot slujitor la Mănăstirea Măgura Ocnei în postul de preot paroh la Parohia Valea Bogdanei.
Cu acest prilej a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare de un sobor de preoți sub protia părintelui Daniel Enea, lector universitar la Facultatea de Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
La final, părintele protoiereu de Onești Ioan Bârgăoanu a dat curs momentului administrativ de punere în aplicare a deciziei chiriarhului. În cuvântul de învățătură rostit, preacucernicia sa a mulțumit credincioșilor pentru prezența în număr impresionant și l-a încurajat pe noul paroh asigurându-l totodată de tot sprijinul.
La eveniment au luat parte și autoritățile locale prin domnul Ion Vlasie, primar al comunei Ștefan cel Mare.
Cu acest prilej s-a săvârșit și slujba parastasului pentru părintele Ovidiu Herbei.”, se arată în comunicatul Protoieriei Onești.