Un bărbat din Zemeș este anchetat de procurori pentru uciderea propriului tată, în Săptămâna Patimilor

In Actualitate, Flagrant
aprilie 14, 2023

Un bărbat de 32 de ani, din comuna băcăuană Zemeș, este anchetat de procurori, fiind bănuit că și-a ucis tatăl. El susține, în schimb, că nu știe ce s-a întâmplat cu tatăl lui, 54 de ani, găsit mort în propria casă, conform stirileprotv.ro.

Băiatul celui ucis avea emis un ordin de restricție pe numele său din cauza scandalurilor și violențelor dintre cei doi.

Bărbatul găsit mort locuia în comuna Zemeş, iar fiul lui este cel care a anunţat, miercuri noapte, în jurul orei patru, că şi-a găsit tatăl inconştient în casă. Un echipaj de ambulanţă sosit la fața locului a constatat că omul era deja decedat.

Fiul victimei susţine că nu ştie ce s-a întâmplat, însă nici nu a putut explica de ce a venit să îl viziteze, în condiţiile în care un ordin de protecţie îi interzicea acest lucru.

Vecinii susțin că relaţia dintre tată şi fiu a fost mereu una tensionată şi nu de puţine ori poliţiştii au fost nevoiţi să intervină, precizează stirileprotv.ro. Ei spun că ”băiatul se îmbăta și îl bătea pe tac-su”. Tot ei spun că în casa celui mort se consumau deseori băuturi alcoolice.

Conform stirileprotv.ro, suspectul a fost audiat, iar procurorul de caz caută dovezi care să lămurească exact ce s-a întâmplat.

Corina Elena Avorniciţei, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău: În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor prevăzută de articolul 188 din Codul Penal”.

După cercetarea la faţa locului, suspectul va fi adus la Bacău şi audiat din nou. El trebuie să explice de ce a încălcat ordinul de protecţie şi, mai ales, ce căuta la ora patru în casa tatălui său. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 20 de ani. (Sursa/stirileprotv.ro)