Polițiștii băcăuani au prins un bărbat care voia să vândă o armă deținută ilegal

In Actualitate, Flagrant
mai 02, 2023

La data de 29 aprilie a.c., Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Bacău au depistat, pe raza municipiului Bacău, un bărbat de 35 de ani, din comuna Luizi Călugăra, care avea asupra sa o armă neletală supusă autorizării, deținută în mod ilegal.

Cel în cauză ar fi procurat arma prin intermediul unei platforme online, cu intenția de a o comercializa. Arma a fost ridicată în vederea cercetărilor, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău vă informează că, pentru a putea procura arme neletale supuse autorizării, trebuie îndeplinite condițiile prevăzute la art. 57 din Legea 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

Totodată, art. 342 alin. 2 din codul penal incriminează ca infracțiune deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării:

Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (Sursa/IPJ Bacău, foto ilustrativ)