Meniul pe care îl primesc pacienții de la Spitalul municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești are la bază recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
„După etapa în care am reușit să diversificăm meniurile și să le personalizăm în funcție de afecțiunile pacienților și recomandările făcute de medici, am diversificat meniul ţinând cont și de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.”, precizează reprezentanții spitalului din Onești.
„OMS recomandă consumul a minim 5 porții/zi (1 porție = 80 g) legume (3- 4 legume), acest număr putând crește pănă la 10 porții/zi (7 de legume și 3 de fructe).
Ca urmare, în meniul pacienților noștri am inclus și o cantitate corespunzătoare de legume.
Acestea sunt importante pentru sănătatea umană, iar consumul adecvat poate ajuta organismul în prevenirea apariției unor boli cronice precum: diabetul, cancerul, obezitatea, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, dar și în ameliorarea factorilor de risc legați de aceste boli.
Mai mult, dacă jumătate din ceea ce mâncăm este reprezentat de legume, putem reduce din caloriile provenite din carbohidrați și grăsimi, fără a face eforturi prea mari și fără a cântări fiecare lingură de mâncare, astfel că vom preveni apariția problemelor legate de greutate.
Încurajăm pacienții să consume legumele!”, se arată în comunicatul Spitalului municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești.
Distribuie: