Eveniment tragic la Spitalul Județean Bacău. Un bătrân (70 ani) s-a aruncat în gol de la etajul II

In Actualitate, Flagrant
iulie 21, 2023

Un bătrân de 70 de ani s-a aruncat, ieri, pe fereastra unui salon de la etajul II al Spitalului Județean de Urgență Bacău. Bărbatul era internat de o zi, grav accidentat după ce a căzut din căruță.

Miercuri, 19 iulie, pe Secția Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Bacău, a fost adus un pacient în vârstă de 70 ani, în urma unui tragic accident. Bărbatul a suferit un traumatism cranian sever și multiple fracturi craniene în urma căzăturii din căruță. De asemenea, prezenta și un sindrom confuzional, care a necesitat îngrijiri medicale specifice.

A doua zi, joi, 20 iulie, în jurul orei 14:00, într-un eveniment șocant, pacientul a reușit să se arunce pe fereastră din salonul în care era internat la etajul II al spitalului. În momentul incidentului, asistenta de serviciu se afla în salon, însă, cu toate eforturile depuse, nu a reușit să prevină gestul disperat al pacientului.

Imediat după incident, au fost alertate organele de anchetă și medicii de urgență din unitatea de primiri urgențe, care au intervenit prompt și au acordat pacientului primul ajutor. În acest moment, starea sa este critică, iar el se află sub supraveghere continuă în Secția de Terapie Intensivă, unde echipele medicale depun eforturi considerabile pentru a-i salva viața.

Reprezentanții spitalului au declarat că s-a demarat o anchetă internă pentru a clarifica circumstanțele în care s-a petrecut acest tragic eveniment. Se va analiza cu atenție fiecare aspect al cazului pentru a înțelege ce a condus la tentativa de sinucidere a pacientului și pentru a preveni astfel de situații în viitor.