Droguri la festivalul Young Island Festival Bacău-A New Dimension. Zeci de amenzi în cele trei zile de spectacole

In Actualitate, Flagrant
iulie 24, 2023

Echipa de jandarmi, polițiști și polițiști locali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a acționat în timpul festivalului “YOUNG ISLAND FESTIVAL BACĂU – A NEW DIMENSION” care s-a desfășurat în weekend la Insula de Agrement din municipiul Bacău.

Rezultatele acțiunii de amploare au inclus aplicarea a 68 de sancțiuni contravenționale, dintre care 65 de amenzi, în valoare totală de 31.700 de lei, și 3 avertismente. Detaliile sancțiunilor sunt după cum urmează:

  • 57 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră, incluzând 2 avertismente și 55 de amenzi în valoare de 27.860 de lei.
  • 10 sancțiuni au fost date în urma faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, dintre care 1 avertisment și 9 amenzi în valoare de 3.800 de lei.
  • O persoană a fost sancționată pentru nerespectarea normelor privind evidența populației.

O atenție deosebită a fost acordată prevenirii și combaterii consumului ilicit de droguri. Datorită măsurilor active de verificare, 3 persoane au fost depistate în trafic conducând autovehicule sub influența substanțelor psihoactive. De asemenea, a fost identificată o persoană încercând să intre în incinta festivalului având asupra sa substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, activitatea forțelor de ordine fiind concentrată și pe căile de comunicații rutiere și parcările din zona apropiată Insulei de Agrement, astfel că, pe toată durata festivalului, un număr de 762 de persoane au fost testate alcoolscopic, 3 fiind sub influența băuturilor alcoolice, iar un număr de 61 de persoane au fost testate cu aparatul drug-test, 3 teste fiind pozitive.

Totodată, o atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor, astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Judeţului Bacău au acordat sprijin unui număr de 4 participanți, în următoarele situații: escoriații și sângerări nazale, lipotimii, crampe musculare.
Cele 4 persoane nu au avut nevoie de investigații suplimentare.

Comunicat de presă