METEO/ ANM a emis cod portocaliu de caniculă pentru județul Bacău

In Actualitate, National, Social
iulie 24, 2023

ANM a emis, astăzi, noi coduri de avertizare meteorologică de caniculă. Marți, 25 iulie, județul Bacău se va afla sub cod portocaliu.

Luni, 24 iulie, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

Marți, 25 iulie, valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara.

În sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei  și în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

  
Tipul mesajului : Avertizare meteorologică
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie