Trofeul Valea Uzului 2023, Campionatul Național de Viteză în Coastă

In Actualitate, National, Sport
iulie 27, 2023

Cea de-a patra ediție a competiției de pe Valea Uzului (29-30 iulie) se apropie de startul oficial, iar organizatorul Team Adi Răspopa este încântat să anunțe un record de înscrieri pentru etapa ce se desfășoară la Dărmănești.

51 de piloti se vor întrece pe traseul de 2.920 m pentru a lua maximum de puncte, în timp ce alți doi sportivi – tot licențiați – vor porni din postura de deschizători ai competiției. Pentru prima dată, Trofeul Valea Uzului va avea la start patru combatanți înscriși în Categoria II – dedicată automobilelor cu caroserie deschisă, precum și sportivi care preferă propulsia 100% electrică: Dominic Marcu, Horia Platona și Sebastian Șerban fiind cei ce vor concura în cadrul clasei Electricelor.

Vremea însorită și călduroasă preconizată la acest moment pentru manșele de duminică ne duc spre deja tradiționala bătălie pentru victorie dintre singurii câștigători de până acum ai Trofeului Valea Uzului: anume pe Octavian Ciovica (Radical SR8 EVO) – de două ori câștigator, respectiv pe Emil Ghinea (Norma M20-F) – câștigătorul primei ediții din 2020. Este dificil de precizat încă de pe acum cine vor fi piloții care se vor înfrunta pentru un loc pe podiumul absolut, întrucât atât Răzvan Dragomir (Silver Car S2) „vânează” această reușită, precum și harghiteanul Botond Szabo (Radical SR3).

Indiferent de natura suprafeței – umed sau uscat, reșițeanul Claudiu Ciucă va avea cu siguranță un cuvânt de spus în această etapă, fiind pregătit cu al său Seat Leon Cupra TCR pentru a-și adjudeca – din nou – maxim de puncte în matematica Categoriei I. Singura mașină căreia o suprafață umedă i-ar oferi un avantaj este Tesla Model 3 Performance pilotată de Dominic Marcu. Ediția acestui sezon în Trofeul Valea Uzului aduce și o surpriză pentru întreg campionatul, căci Ovidiu Dulacioiu (Mitsubishi Evo X) revine la start după o pauză îndelungată, urmând să-l aibă adversar direct pe Ciprian Ciobotaru, care va pilota un model identic dar cu 3 generații mai vechi. Cu un alt Lancer Evo, dar din generația IX și cu specificație RS – va fi prezent și brașoveanul Florin Durche, care speră ca ghinioanele să se fii consumat pentru el la etapa harghiteană din acest an.

Cinci sportivi băcăuani vor fi prezenți la ediția a IV-a a Trofeului Valea Uzului. Accederea competiției de la Dărmănești în primul eșalon al vitezei în coastă românești nu putea să treacă neobservată de piloții locali. Astfel că, pe lângă Ionuț Simon și Cătălin Catană – care vor deschide fiecare manșă fiind primii pe traseu – în concurs se vor afla moineșteanul Sebastian Scirlet (Renault Clio 3 RS), Florin Gafton (Ford Fiesta ST150) și Cristian Barbu (Ford Focus).

Lista de înscrieri (completă) este disponibilă aici.

Trofeul Valea Uzului 2023 este un eveniment organizat de Team Adi Răspopa care va avea loc în zilele de 29 si 30 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă.