Fotbal/ Antrenorul lui Sepsi, Liviu Ciobotariu, rămâne precaut înaintea meciurilor cu Dinamo și CSKA Sofia

In Actualitate, National, Sport
iulie 31, 2023
Conference League.  Adversara lui Sepsi Sfântul Gheorghe si-a schimbat antrenorul. Liviu Ciobotariu rămâne precaut după succesul din tur!
La nici 24 de ore după eșecul suferit pe teren propriu, 0-2 împotriva lui Sepsi, echipa bulgară CSKA Sofia l-a demis pe antrenorul Sasa Ilic după ce ultrașii au cerut socoteală jucătorilor pentru prestația dezamăgitoare a favoriților din meciul de joi.
Noul antrenor este tot un sârb, Nestor “El Maestro” Jevtic, care a mai pregătit formația „roșie” în sezonul 2018-19 când a fost demis înainte de finalul sezonului și înlocuit de legenda Lyuboslav Penev.
În tabăra formației noastre totul pare să fie lapte și miere după victoria entuziasmantă din capitala Bulgariei, dar patronul Laszlo Dioszegi nu se îmbată cu apă rece și așteaptă calificarea la meciul retur pentru a sărbători. Sepsi se deplasează luni în capitala României pentru meciul cu Dinamo din etapa a patra a Superligii, iar Liviu Ciobotariu îndeamnă la prudență deși echipa lui plutește pe un val de entuziasm, arătând un fotbal solid pe toate fronturile.
Fost jucător și antrenor al lui Dinamo, Ciobotariu se așteaptă la un meci greu unde fanii alb-roșii
își vor îndemna jucătorii să se autodepășească, dar are încredere în elevii săi,  subliniind că o victorie e importantă pentru moral înainte de returul de joia viitoare de la Sfântul Gheorghe.
În meciul tur de la Sofia, Sepsi a etalat un joc entuziasmant cu atacuri rapide încă de la începutul meciului dar în prima repriză au fost impreciși la finalizare prin Ștefănescu și Safranko.
Deschiderea de scor a venit în minutul 68 într-un moment când meciul părea că se liniștise, dar
jucătorii covăsneni au profitat de niște erori în apărarea bulgarilor și Păun a finalizat cu sânge
rece. Douasprezece minute mai târziu a venit desprinderea după o ieșire greșită a portarului
advers și un lob elegant al lui Varga. Pe final de joc Sepsi putea să marcheze și golul trei având
două bare în decurs de un minut și pleacă favorită certă înainte de meciul de la Sfântu-
Gheorghe. Dacă se califică, echipa covăsneană va înfrunta în turul trei al Conference League
învingătoarea dintre echipa georgiană Torpedo Kutaisi și Aktobe din Kazakhstan.
Lucian BOROȘ