Ștefania Jipa, handbalista născută în Onești, se pregătește de noul sezon din Liga Națională alături de SCM U Craiova

In Actualitate, National, Sport
august 02, 2023

La finalul săptămânii trecute, SCM Universitatea Craiova a susținut primul meci de verificare înainte de noul sezon din Liga Florilor MOL împotriva echipei CSM Târgu Jiu. Oltencele pregătite de Bogdan Burcea țintesc mai sus de locul 7 ocupat în ultima ediție de campionat iar una dintre jucătoarele de bază este oneșteanca Ștefania Oana Jipa.

În vârstă de 23 de ani, jucătoarea de 1 metru și 76 cm urmează să înceapă al treilea sezon alături de echipa din Craiova, la care a ajuns în 2021 de la campioana CSM București, unde și-a făcut junioratul și debutul pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Neavând suficiente minute la gruparea din Capitală, Ștefania a cerut să fie lăsată să plece la o echipă unde să joace mai mult, fiind cunoscut că ritmul de joc este esențial în sporturile de echipă pentru toți jucătorii aflați la vârste fragede.

Devenită o certitudine la Craiova, tânăra jucătoare din Onești visează pe viitor să ajungă și la selecționata României, având deja o experiență fructuoasă la naționalele de tineret în anii precedenți. Ștefania Jipa a fost componentă a naționalelor de junioare II, junioare I și tineret, participantă la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale

Pentru sezonul ce urmează, Ștefania Jipa va avea concurență serioasă pe poziția de pivot, gruparea din Bănie transferând-o pe Katarina Bojicic, în vârstă de 25 de ani, participantă alături de naționala Serbiei la ultima ediție de Campionat European.

Noua ediție a Ligii Naționale va debuta pe 30 august, când echipa Ștefaniei, SCM Craiova, va înfrunta în deplasare pe CS Dacia Mioveni.

(Lucian BOROȘ)

One comment on “Ștefania Jipa, handbalista născută în Onești, se pregătește de noul sezon din Liga Națională alături de SCM U Craiova
    Pop

    Scurt si la obiect….
    Mult SUCCES, dupa ceva Munca si Angajament, tuturor „debutantilor” !
    Cu stima si respect, pentru toti tinerii seriosi.

Leave a Reply