Adio, Cincinnati! Visul frumos american s-a terminat prematur pentru Sorana!

In Actualitate, National, Sport
august 18, 2023

Sorana Cîrstea (locul 31 WTA) a fost eliminată dramatic miercuri noapte în turul doi de la Cincinnati. Cea mai bine clasată jucătoare din România în clasamentul de simplu WTA a pierdut în trei seturi, 6-2, 3-6, 5-7 împotriva numarului 8 mondial Maria Sakkari și nu reușește să lege două victorii la rând pe hardul nord-american.

Impulsionată de perspectiva de a își asigura un loc de cap de serie, între primele 32 de jucătoare din WTA la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, jucătoarea din România avea așteptări mari de la Mastersul din Ohio, mai ales că înaintea partidei avea 2-0 în întâlnirile directe contra grecoaicei. Asemeni meciului din primul tur cu Alexandrova, Sorana a început furtunos, provocând numeroase greșeli din partea adversarei grație jocului ei agresiv. Numai că, începând cu setul al doilea, lucrurile s-au schimbat radical. Sakkari a devenit mai dură și precisă în schimburi, compensând greșelile de la serviciu, iar Cîrstea a pierdut patru game-uri consecutive. De acolo nu a reușit să mai revină, agățându-se însă în decisiv de faptul că a servit prima și căutând să forțeze un game mai slab pe serviciul adversarei.

Raportul de forțe dintre cele două jucătoare s-a schimbat însă iremediabil, Sorana făcând eforturi titanice pentru a rezista în schimburile lungi cu adversara și nu o dată având dificultăți în a-și face serviciul, până la 5-5. Momentul decisiv s-a produs la 40 egal pe serviciul româncei, când grecoaica a reușit un passing shot nimicitor cu reverul pe un atac al Soranei, urmat de o minge de break fructificată după un schimb lung încheiat cu un forehand afară al jucătoarei noastre. 6-5 și serviciul pentru Maria Sakkari care nu s-a mai uitat înapoi și avand publicul de partea ei s-a calificat mai departe. Pentru Sorana urmează ultimul turneu de Mare Slem al anului, la New York, dar șansele ei de a pătrunde în top 20 până la sfârșitul sezonului scad considerabil.

Lucian BOROȘ