Köszönöm Sepsi! Trupa covăsneană obține o victorie de răsunet în Kazakhstan și se califică în premieră în play-off-ul Conference League

In Actualitate, National, Sport
august 18, 2023

Sepsi Sfântul Gheorghe a mai dat o dată peste cap calculele hârtiei în acest sezon european și s-a impus cu 1-0 (0-0) pe terenul lui Aktobe în returul turului trei preliminar din Conference League. După remiza (1-1) de acasă, golul marcat de Nicolae Păun după un corner în repriza secundă a tranșat dubla, iar micuța echipă alb-roșie cu sponsori precum OTP Bank și Mol se află la cea mai mare ispravă europeană din scurta sa istorie.

Cu un nou antrenor la începutul sezonului, fostul internațional Liviu Ciobotariu, covăsnenii traversează o perioadă fastă pe toate fronturile, fiind neînvinși în campionat și câștigători ai Supercupei României. Prezența în play-off-ul Conference League le va aduce în conturi 750 000 de euro și șansa de a scrie un nou capitol la povestea acestui club fondat în urma cu doar 12 ani. Adversara lui Sepsi va fi Bodo/Glimt din Norvegia, o prezență constantă în cupele europene în ultimii ani, care a zdrobit-o pe Pyunik Erevan cu 6-0 la general. Pare o misiune imposibilă pentru echipa patronată de Dioszegi, dar după ultimile isprăvi continentale, mai îndraznește oare cineva să îi scoată din calcule pe băieții noștri? (Foto/LPF)

Lucian BOROȘ