Thriller la Voluntari! Dinamo câștigă dramatic al doilea meci din acest sezon și fanii lor visează la play-off!

In Actualitate, National, Sport
august 21, 2023

În etapa a șasea a Superligii, cel mai spectaculos meci s-a disputat sâmbătă în nordul Capitalei! Pe un stadion cu tribunele arhipline la Voluntari, gazdele au deschis scorul în minutul 19 când Nemec a prelungit cu capul un corner al lui Doru Andrei și Matricardi, nemarcat, a înscris cu capul de la a doua bară. Câinii roșii au egalat imediat, după o combinație de excepție dintre Costin și Gregorio încheiată cu o finalizare a lusitanului la colțul lung. Costin și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în debutul reprizei secunde după o acțiune în viteză care a făcut șah mat apărarea ilfovenilor.

Voluntari a apasat pedala de accelerație și s-a aruncat furibund dupa egalare, dar islandezul Sigurjonsson a fost neinspirat în câteva rânduri, iar Nemec a dus lupte grele cu fundașii dinamoviști. Izbăvirea părea să vină în minutul 80 când veteranul slovac a marcat împotriva fostei sale echipe cu o execuție de atacant de rasă, fructificând precis centrarea la prima bară a lui Boboc. A fost al 40-lea gol al lui Nemec în campionatul românesc, prin care urcă pe locul 8 în topul celor mai buni marcatori străini din istoria Superligii.

Dacă meciul era deja animat până în acest moment, finalul a adus o doză de dramatism rar întâlnit. Dinamo a revenit în avantaj prin Larrucea după o fază fixă, dar golul a fost anulat inițial pentru un presupus offside la Patriche. Abia după intervenția sistemului VAR, arbitrul Radu Petrescu a validat reușita iar întreruperea cauzată de verificarea fazei a dus la acordarea a 7 minute de prelungiri.

Trupa lui Ovidiu Burcă părea desprinsă în câștigătoare, dar un fault neglijent în careu al lui Homawoo asupra lui Dumiter a dus la acordarea unui penalty pentru gazde. Din nou Radu Petrescu a avut nevoie de VAR pentru a lua decizia corecta, în prima faza dictând eronat simulare. Seara neinspirată a arbitrului a fost întrecută doar de seara complet ratată a lui Sigurjonsson. Mijlocașul islandez și-a asumat executarea penalty-ului dar a bătut de pe loc, fără elan, și a trimis lamentabil pe lângă poarta alb-roșilor. FC Voluntari-Dinamo 2-3 și Câinii obțin o a doua victorie eroică la rând și încep să viseze frumos după revenirea pe prima scena a fotbalului romanesc. (Foto/Prosport)

Lucian BOROȘ