Un polițist de la IPJ Bacău, comisar Daniel Berescu, la cea mai prestigioasă tură de ciclism de anduranță la nivel mondial

In Actualitate, National, Sport
august 28, 2023

Un ofițer de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, comisar de poliție Daniel Berescu, a demonstrat că nu există limite pentru pasiunea și determinarea sa în lumea ciclismului de anduranță. Comisarul de poliție Berescu Daniel a reușit să treacă linia de sosire a celebrei competiții “Paris-Brest-Paris”, cea mai prestigioasă tură de ciclism de anduranță la nivel mondial.

Cursa “Paris-Brest-Paris”, cunoscută și sub denumirea de “monumentul turelor de anduranță”, reprezintă un adevărat test de voință și rezistență pentru cicliștii amatori. Această provocare implică parcurgerea a 1200 de kilometri într-un interval de doar 90 de ore. Pentru a putea participa la acest eveniment, sportivii amatori trebuie să îndeplinească cerințele stricte ale brevetelor de calificare omologate. Aceste brevete de tip “Brevets de Randonneurs Mondiaux” constau în parcurgerea de distanțe de 200, 300, 400 și 600 de kilometri și sunt organizate în diverse țări de cluburi recunoscute de către Audax Club Parisien.

Berescu Daniel, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, a reușit să obțină brevetele de calificare într-o serie de ani și să își îndeplinească visul de a parcurge celebra cursă din Franța într-un timp excepțional de 85 de ore. Cu pasiunea sa pentru ciclismul de anduranță și alăturarea clubului “Randoneurs România” începând din 2019, Berescu a adunat titlurile de “super randoneur” de patru ori și “ultra randoneur” de trei ori. Acest ciclist dedicat a încheiat cu succes brevetele de diverse lungimi, de la 200 de kilometri până la impresionantul prag de 1200 de kilometri, atât în țara noastră, cât și în mai multe țări europene.

Berescu Daniel a triumfat în competiția Paris-Brest-Paris în intervalul 20-24 august, reușind să parcurgă cei 1200 de kilometri într-o perioadă de 85 de ore, dintre care 51 de ore au fost petrecute efectiv pe bicicletă. “Este o mândrie și o onoare să pot spune că am reușit să termin această competiție extrem de solicitantă. Ciclismul de anduranță este o pasiune care m-a motivat să îmi depășesc limitele și sunt recunoscător pentru susținerea clubului Randoneurs România și a colegilor mei de echipă”, a declarat comisarul de poliție Berescu Daniel.

Într-o lume în care perseverența și curajul definesc adevărații campioni, Berescu Daniel rămâne un exemplu inspirațional pentru toți cei care aspiră să își transforme pasiunile în realizări remarcabile.