VICTORIE FARUL! Băieții lui Hagi se impun în fața finlandezilor după o revenire fantastică și au prima șansă la accederea în grupe!

In Actualitate, National, Sport
august 28, 2023

Campioana României a câștigat cu 2-1 prima manșă a barajului cu HJK Helsinki disputat săptămâna trecută la Ovidiu și înclina balanța calificării în favoarea ei înainte de deplasarea din Finlanda. Hagi a început meciul cu Louis Munteanu pe banca de rezerve și Budescu urcat în atac lângă Rivaldinho și Mazilu. În primul sfert de oră, tactica a părut inspirată, Farul având două ocazii de gol, dar apoi, inexplicabil, au început să se apere tot mai jos, la 40 de metri de propria poarta, iar finlandezii au prins curaj și au început să amenințe poarta constănțenilor.

La vestiare s-a intrat cu scor alb, iar în primele minute ale reprizei secunde oaspeții, mai robuști, au deschis scorul în urma unui corner. Fundașul Toivio a apărut în careu, l-a întors pe Sârbu ca pe un titirez și a marcat din șase metri cu toată opoziția lui Aioani. Hagi a schimbat iar marinarii au egalat în minutul 58 prin Rivaldinho, plecat de la limita offside-ului, după o pasă în profunzime a lui Budescu. Inițial anulat, golul a fost în cele din urmă validat după consultarea sistemului VAR iar constănțenii au prins aripioare… de rechin însetat de sânge. Au început să împingă jocul cu rigurozitate spre poarta nordicilor iar Budescu a căpătat noi și noi oportunități de a face diferența din lovituri libere, după faulturile tot mai multe comise de adversari.

În minutul 83, fostul jucător al Petrolului a reușit să iasă la rampă cu al doilea assist al partidei după o lovitură liberă de pe partea stângă. Mihai Popescu, abia intrat în locul lui Nedelcu, a dejucat pasul la offside al apărării finlandeze și a marcat cu un șut puternic din careul mic, fără speranțe pentru portar. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, iar Farul a obținut un succes mare care îi oferă motive să privească încrezătoare spre returul de la Helsinki de unde își poate procura biletele pentru grupele Conference League. Hagi a avertizat că prestația lipsită de agresivitate din prima repriză este inacceptabilă la acest nivel, dar a și lăudat caracterul jucătorilor săi de după golul primit, subliniind că, deși fericirea e mare, este conștient că meciul retur va fi foarte greu. (Foto/Antena Sport)

Lucian BOROȘ