VIDEO/ Asfaltări pe timp de noapte la Onești. Lucrările de refacere și modernizare a străzii Industriilor sunt în plină desfășurare

In Actualitate, Economie
august 28, 2023

Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a declarat că au început lucrările nocturne de refacere și modernizare a drumului de pe strada Industriilor. Într-o declarație dată duminică la ora 3:40 dimineața, primarul a subliniat importanța acestui proiect pentru îmbunătățirea infrastructurii locale.

La ora la care a fost făcută declarația, lucrările erau deja în plină desfășurare. Echipa de constructori a lucrat neîncetat, turnând beton până la 1:30 dimineața. Următorul pas în procesul de construcție este tăierea rosturilor, o etapă esențială pentru prevenirea apariției fisurilor în beton. Această operațiune trebuie să fie efectuată imediat după turnarea betonului.

Primarul Neghină a explicat că alegerea de a efectua lucrările în timpul nopții are la bază dorința de a asigura calitatea optimă a proiectului. Temperaturile mai scăzute și lipsa expunerii la căldura zilei contribuie la o întărire uniformă a betonului și la evitarea eventualelor defecțiuni. El a ținut să adreseze un mesaj de respect și recunoștință către echipa de muncitori pentru angajamentul și eforturile lor.

Această lucrare de modernizare este finanțată în proporție de 90% de către Consiliul Județean Bacău, suma totală fiind de 18.700.000 de lei, iar restul de 10% reprezentând contribuția Primăriei Onești. Primarul Neghină a adăugat că se așteaptă ca lucrarea să fie finalizată până în luna decembrie 2023, dar a precizat că constructorul a dat asigurări că va fi gata înainte de termen.