Louis de vis! Farul strălucește într-o noapte fierbinte de vară împotriva oltenilor lui Reghe!

In Actualitate, National, Sport
august 29, 2023

Între două meciuri din cupele europene, campioana României și-a mai făcut timp să adune puncte și în campionat. Și nu împotriva oricui, ci a ocupantei locului secund, Universitatea Craiova. Marinarii s-au impus cu 2-0 (2-0) prin dubla lui Louis Munteanu (foto) recent împrumutat pentru încă un sezon de la Fiorentina, tânărul atacant arătând o mare foame de joc și se anunță o variantă serioasă pentru echipa națională de seniori.

Nouarul constănțenilor și-a început recitalul în minutul 17 când a reluat simplu, din câțiva metri, centrarea lui Grameni. În minutul 31 a avut deja șansa dublei dar lovitura sa de cap a trecut puțin peste poartă.  Oltenii s-au arătat anemici pe toata durata primei reprize, singurul care a încercat ceva pentru echipa lui Reghecampf fiind Mitriță. În minutul 35, Farul s-a desprins pe tabelă, Munteanu executând impecabil și cu putere o lovitură liberă de la 25 de metri.

Dupa pauză, Vână putea să majoreze diferența dar a tras în portar, iar Budescu și-a încercat și el norocul din lovitură liberă dar goalkeeperul Craiovei a respins de lângă bară. Constănțenii au continuat cu motoarele turate și Sârbu, vinovatul de la golul lui HJK Helsinki, a șutat la rădăcina barei după un corner. Grameni l-a luat și el la țintă pe Popescu, îngerul păzitor al oltenilor. În ultimele minute, Craiova putea să reintre nesperat în meci, dar golul lui Kolijc a fost anulat pentru un fault în atac al lui Mateiu. Trupa lui Hagi obține o victorie importantă cu un joc convingător care le dă încredere pentru returul din play-off-ul Conference League de joi.