Farul stins, Hagi învins! Campioana României este zdrobită în Bănie de o echipă fără antrenor

In Actualitate, National, Sport
septembrie 04, 2023

După eliminarea dureroasă din play-off-ul Conference League în fața lui HJK Helsinki, Farul Constanța a suferit o înfrângere drastică și în campionat în fața echipei lui Adrian Mititelu, FC “U” Craiova 1948, care încă nu și-a găsit antrenor după demiterea lui Nicolae Dică din urmă cu două etape. Oltenii s-au impus cu 4-0 (2-0) după un meci fără istoric.

Van Durmen a deschis scorul cu o lovitură de cap din careul mic, când fundașii constănțeni păreau că se uită după fluturi. În prelungirile primei reprize, Dragoș Albu a fost găsit singur-singurel în careu de Aurelian Chițu și a dublat avantajul gazdelor înainte de pauză. Băieții lui Hagi au intrat la fel de anemic în teren și în repriza a doua iar același Chițu s-a distrat din nou cu apărarea adversă iar Baeten a urcat tabela la scor de neprezentare în minutul 57. Ultimul gol al partidei a venit după un contraatac școală: Bauza l-a găsit excelent pe Sidibe cu o pasă pe poziție viitoare, acesta a sprintat către careu, Aioani a reușit să respingă în față șutul, dar același Bauza, venit în sprint, a trimis mingea în plasă cu un lob de efect.

La fel ca în joia neagră de la Helsinki, defensiva marinarilor a tremurat la fiecare atac  al gazdelor. Jucătorii de la Farul au părăsit terenul cu capul plecat și riscă serios să rateze play-off-ul din acest sezon. La conferința de presă de după meci, un Hagi  obosit și abatut nu a căutat scuze, spre deosebire de partida cu finlandezii unde a punctat diferențele de buget și lipsa de investiții din fotbalul românesc.

 Raportat la coeficientul campionatului intern în competițiile UEFA, România este singura țară din primele 30 care nu are nicio echipa în faza grupelor, fiind depășită în acest sezon de campionate precum cel din Moldova, Islanda sau Insulele Feroe.

Lucian BOROȘ