EURO-GOL la Sf. Gheorghe și 3 puncte de aur pentru Sepsi! Ciobotariu bifează o performanță notabilă! Ce transfer de 7 cifre au reușit covăsnenii în ultima zi de mercato!

In Actualitate, National, Sport
septembrie 06, 2023

În închiderea etapei din Superliga, Sepsi s-a impus cu 1-0 (0-0) în fața UTA, într-un duel ardelean și alb-roșu între o echipă de pe malul Oltului și alta de pe malul Mureșului. Antonio Aganovic a marcat golul izbăvitor în prelungirile meciului, dintr-o lovitură liberă executată puternic și precis, la care Florin Iacob nu a mai avut nicio șansă. Goalkeeperul arădenilor făcuse minuni până în acel moment al jocului la ocaziile lui Păun și Ninaj, dar UTA a plecat învinsă de la Sf. Gheorghe după ce a irosit o ocazie rarisimă de egalare la ultima fază a meciului.

Pentru Sepsi, victoria vine ca o confirmare a tăriei de caracter arătată după eliminarea dramatică din Conference League, fiind indiscutabil revelația sezonului dintre echipele romanesti. Experiența de lângă Cercul Polar de Nord din urmă cu câteva zile i-a impresionat pe toți oamenii din fotbal care au salutat prestația echipei lui Ciobotariu. În ciuda unui debut greu pe terenul lui Bodo/Glimt, având o posesie de doar 28% în prima repriză, primind două goluri și scăpând cu fața curată la o bară, covăsnenii au reușit să egaleze miraculos prin Alimi (42) și Varga (46) la primele șuturi pe spațiul porții și să echilibreze meciul cu norvegienii. S-a intrat în prelungiri și dubla a fost decisă în minutul 100 după un henț comis în careu de Păun, gazdele impunându-se în final cu 3-2. Ștefănescu a încercat să își salveze echipa pe final de meci, dar golul său a fost anulat pentru un offside discutabil, iar mai târziu a fost eliminat după ce l-a bruscat pe portarul advers care trăgea de timp.

Antrenorul Liviu Ciobotariu și băieții săi mai au un motiv să țină fruntea sus după parcursul de până acum: echipa lor, în ciuda unui calendar încărcat, jucând în trei competiții, este neînvinsă în toate meciurile disputate în timp regulamentar, înfrângerea din Norvegia venind după două reprize de prelungiri. Cu două meciuri în minus în campionat, deținătorii Cupei și Supercupei României se află pe locul 6 cu 12 puncte și promit să se implice în lupta pentru primele locuri și în acest sezon.

Formația de pe malul Oltului a reușit să își păstreze vedeta, pe Marius Ștefănescu, curtat de rivalele din Superliga, patronul Laszlo Dioszegi anunțând că jucătorul va rămâne cel puțin până la iarna. Totodată, Sepsi a reușit un transfer de răsunet în ultima zi de mercato, fundașul stânga Andreas Dumitrescu fiind vândut pentru un milion de euro la Slavia Praga, vicecampioana Cehiei, unde va semna un contract pe patru ani. Pentru a-i acoperi plecarea, covăsnenii l-au readus pe Florin Ștefan, ultima dată la Rapid, fostul internațional de tineret având evoluții apreciate în precedenta sa experiență în roșu și alb. (Foto/UTA ARAD)

Lucian BOROȘ