“Șarpele” interist răpune “diavolul” milanez! Internazionale Milano obține o victorie clară în “Derby della Madonnina”

In Actualitate, Diaspora, Sport
septembrie 18, 2023

În etapa a patra din Serie A, iubitorii fotbalului italian au fost răsfățați cu un meci extrem de spectaculos, între Inter și AC Milan, două nume de legendă, singurele echipe câștigătoare din același oraș din istoria Ligii Campionilor. Ambele aveau maximum de puncte după primele trei etape și fiecare dintre ele are în vizor, pentru acest sezon, al 20-lea Scudetto din istorie, astfel încât meciul a creat multe așteptări.

Duelul pentru supremația orașului Milano a fost tranșat de Inter într-o victorie strălucitoare cu 5-1 (2-0) care o plasează în vârful campionatului. Formația pregătită de Simone Inzaghi a început tare meciul, deschizând scorul după numai 5 minute, cnd Mkhytarian a finalizat la capătul unei faze prelungite de atac. Marcus Thuram a dublat avantajul nerazzurilor în finalul primei reprize cu un șut bombă la vinclu după o acțiune individuală de toată frumusețea.

În repriza a doua, rossonerii au revenit în joc prin Rafael Leao, copilul-minune portughez care a înscris din poziție de 1 la 1 cu portarul Sommer, după ce în prima repriza irosise o mare ocazie dintr-o poziție similară. San Siro a început să fiarbă, dar pe măsură ce Milanul se arunca tot mai disperată în atac, interiștii începeau să își arate colții tot mai periculos pe contraatac. Mkhytarian a reușit dubla în minutul 68, armeanul înscriind cu un șut la colțul lung, iar de atunci și până la finalul meciului el și colegii săi nu au mai privit înapoi.

Scorul a luat proporții dupa ce un Theo Hernandez epuizat a comis un henț neglijent în careu, iar fostul jucător al Milanului Hakan Calhanoglu a dat lovitura de grație fostei sale echipe de la punctul cu var, în minutul 79. Tabela a fost închisă în prelungiri de Frattesi după un contraatac rapid, iar finalista Champions League a câștigat clar disputa cu rivala din oraș, fiind în acest moment principala favorită la titlu în Peninsula.

Lucian BOROȘ