După ce au furat cardurile sociale ale mai multor beneficiari, doi poștași băcăuani au ajuns la Poliție

In Actualitate, Flagrant
septembrie 22, 2023

Doi poștași, un bărbat din comuna băcăuană Blăgești și o femeie din orașul Buhuși, sunt anchetați de polițiștii băcăuani pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals material în înscrisuri oficiale şi acces ilegal la un sistem informatic. Cei doi sunt acuzați că și-au însușit cardurile sociale pe care ar fi trebuit să le distribuie mai multor persoane din comuna Blăgești. Valoarea totală a prejudiciului este de 15.000 de lei.

Comunicat IPJ Bacău/Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău au identificat un bărbat de 57 de ani, din comuna Blăgești, și o femeie de 56 de ani, din orașul Buhuși, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals material în înscrisuri oficiale şi acces ilegal la un sistem informatic.

Cercetările sunt desfășurate de polițiști ca urmare a sesizărilor mai multor persoane de pe raza comunei Blăgești, cu privire la faptul că nu le-ar fi fost distribuite persoanelor beneficiare cardurile sociale cu sume de bani pentru alimente și ar fi fost însușite și folosite fără drept de către angajați ai unui oficiu poștal pentru efectuarea unor cumpărături la diferiți comercianți.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 15.000 de lei.

La data de 19 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Bacău au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza mun. Buhuși şi în comuna Blăgești, fiind ridicate mai multe înscrisuri, carduri și alte mijloace materiale de probă.

Cele două persoane bănuite de comiterea faptelor au fost identificate şi conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, în baza mandatelor de aducere.

La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor vizați.