Surprize în intențiile de vot ale românilor! PSD rămâne pe primul loc, AUR se bate pentru „argint”, Șoșoacă se vede în Parlament cu SOS România

In Actualitate, Diaspora, National, Politica
septembrie 28, 2023

Surprize în ultimul sondaj de opinie privind intenția de vot a românilor. Dacă PSD râmâne în continuare pe primul loc în intențiile de vot, cu 31 %, locul al doilea este disputat de PNL și AUR, despărțite de doar un procent. Liberalii sunt cotati cu 19 % în timp ce partidul lui George Simion  are 18 %. În schimb, SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, fosta colegă a lui Simion, are 5 % în sondaj, adică exact pragul electoral.

USR are o cotă electorală de 11 %, în timp ce PMP și UDMR sunt la limita pragului electoral, cu 4 %.

În 2024 vor avea loc toate alegerile: europarlametare, locale, parlamentare și prezidențiale. Prima chemare la urne a românilor va fi la europarlamentare. Acestea se vor desfășura în toate țările Uniunii Europene în perioada 6-9 iunie 2024.

Fără șanse la Schengen în acest an

60% dintre cei intervievați cred că România nu va intra anul acesta în Schengen – 33% mai degrabă nu, 27% sigur nu.

41% dintre respondenții CURS susțin că eșecul aderării la Schengen este din cauza Austriei, în vreme ce 21% spun că e vina guvernului României.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 12-22 septembrie 2023, pe un eșantion de 1008 respondenți. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3.1% la un nivel de încredere de 95%