Calificare istorică, după 12 ani, la JO pentru echipa feminină de gimnastică a României. În lotul național, două sportive legitimate la CSM Onești

In Actualitate, National, Sport
octombrie 03, 2023

Luni seară, 2 octombrie, s-a consemnat o calificare istorică la Jocurile Olimpice a echipei feminine de gimnastică a României. După 12 ani de așteptare, fetele noastre revin acolo unde le este locul! În 2024, la Paris, „tricolorele” vor avea ocazia de a se lupta din nou pentru o medalie.

În lotul care a obținut calificarea istorică sunt și două sportive legitimate la CSM Onești și LPS Deva, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarță.

Mesajul Federației Române de Gimnastică transmis imediat după încheierea calificărilor:
„România va avea echipă de gimnastică la Jocurile Olimpice din 2024!
Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Andreea Preda, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Ella Oprea Crețu au obținut biletele pentru Paris după ce s-au clasat pe locul 10 la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp cu 157.795 puncte (sărituri – 40.099, paralele – 39.132, bârnă 38.965 și sol 39.599).
Fetele antrenate de Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kienes, Daymon Jones și Florin Cotuțiu si-au împlinit visul: participarea cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris.
Ana Maria Bărbosu va concura în finala la individual compus după ce s-a clasat pe locul 19 în calificări cu 52.932 puncte, iar Sabrina Maneca Voinea cu 13.666 s-a calificat de pe locul 8 în finala de la sol.
Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda fac parte din programul „Țară, țară vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.
Bravo, fetelor, felicitări vouă și antrenorilor voștri, suntem mândri de voi!”

În aceste zile se desfășoară, la Antwerp, în Belgia, Campionatul Mondial de gimnastică, iar luni seară, 2 octombrie, în România a sosit o veste uriașă! Echipa feminină de gimnastică a țării noastre a încheiat calificările pe locul 10, clasare cei-a asigurat deja prezen’a la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

După 12 ani de așteptare, fetele noastre revin acolo unde le este locul, pe cea mai prestigioasă scenă a sportului mondial. În 2012, la Londra, a fost prezentă ultima oară echipa feminină de gimnastică a României. Atunci, „tricolorele” au obținut medalia de bronz. Ulterior, la edițiile de la Rio (2016) și Tokyo (2021), echipa feminină de gimnastică a României a absentat.