Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat la închisoare, dat în urmărire de Poliția Română. „Sunt plecat de o săptămână din ţară. Mă întorc sămbătă sau duminică”

In Actualitate, Diaspora, Flagrant, National, Sport
octombrie 03, 2023

 Fostul fotbalist Dănuţ Lupu, condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucureşti la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, după ce a fost prins conducând fără permis,  este dat în urmărire generală, informează Poliția Română. Nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu iar surse Observator news spun că ar fi plecat săptămâna trecută la Dubai. Într-o intervenţie telefonică, fostul tricolor a plâns la aflarea deciziei. Recunoaşte că a greşit şi susţine că se va întoarce în ţară în weekend.

„Sunt vinovat, asta e viaţa! Eu sunt plecat de o săptămână din ţară. Mă întorc sămbătă sau duminică şi o să mă duc să fac ce crede statul. Am plecat să-mi fac nişte analizele. Săntatea e mai importantă. N-am spus că fug”, a declarat Dănuţ Lupu pentru Fanatik. 

Curtea de Apel Bucureşti i-a respins luni apelul fostului fotbalist şi a menţinut decizia de condamnare aplicată în luna februarie de Judecătoria Cornetu. Potrivit presei sportive, Dănuţ Lupu a rămas fără permis de conducere în aprilie 2001, când a fost prins băut la volan. A încercat în mai multe rânduri să redobândească carnetul de conducere, fără succes.

Fostul fotbalist a fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată. În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere pe drumurile publice fără permis.

 Nu este prima dată când Lupu are probleme cu justiţia. A fost arestat pentru furt în Scoţia, iar în Grecia a condus o bandă de hoţi. 

Fost jucător la Dinamo și Rapid, Dănuţ Lupu a avut prima dată probleme cu legea în 1988. Era în Scoţia când a fost prins în timp ce fura dintr-un magazin. Ar fi fost eliberat după ce antrenorul Mircea Lucescu s-a dus personal să discute cu procurorul. Imediat după Revoluţie, s-a transferat în Grecia, la echipa Panathinaikos Atena. Potrivit presei elene, fotbalistul român a fost acuzat de furt și de faptul că a condus o bandă de hoți în Atena. Două luni şi jumătate a stat în arest. N-au fost clipe uşoare, spunea, într-un interviu recent.

Întors în ţară definitiv în 1995, a câştigat campionatul şi Cupa cu Rapid. A pus ghetele în cui în 2001: „Am fost unul dintre cei mai buni fotbalişti din campionat şi totuşi la echipa naţională nu eram chemat. Dacă eram serios, eram mai bun ca Hagi!”

Dânuț Lupu a jucat de 14 ori pentru echipa naţională şi a participat la turneul final din Italia, în 1990.