FCSB, doar egal cu Voluntari după un arbitraj controversat! Roș-albaștrii rămân primii în clasament

In Actualitate, National, Sport
octombrie 23, 2023

FCSB nu a reușit decât o remiză albă împotriva lui FC Voluntari în etapa a 13-a Superligii și ajunge la 30 de puncte în clasament. Roș-albaștrii rămân pe primul loc indiferent de rezultatul CFR-ului contra Oțelului din seara aceasta, dar avansul lor putea fi mai mare dacă arbitrul ar fi judecat în favoarea lor o faza controversată, pe final de meci. Rezerva Ovidiu Popescu a prins un șut puternic din interiorul careului, în minutul 87, iar mingea a ricoșat din brațul fundașului Paz direct în brațele portarului Fernandez. Arbitrul Barbu a considerat că apăratorul ilfovenilor avea mâna lipită de corp și că a încercat să se ferească de mingea venită cu forță, din apropiere, pe direcția lui.

Până la acel moment, meciul a fost vibrant, presărat cu ocazii, dar gazdele nu au mai părut la fel de periculoase în atac după ce Florinel Coman a ieșit, cu probleme musculare, în minutul 39. Prima repriză a oferit numeroase faze de poartă din ambele tabere, roș-albaștrii prin atacuri poziționale, în timp ce ilfovenii au creat emoții mai mult la fazele fixe. Compagno de la FCSB și Carnat de la Voluntari au fost cei mai activi, dar  și ineficienți, oameni de la echipele lor, având fiecare câte două ocazii clare de gol. Dorin Rotariu, proaspăta achiziție a lui Gigi Becali, a început titular, dar avea să fie schimbat la pauză, nereușind să iasă prea mult în evidență.

În repriza a doua, Tavi Popescu, venit de pe bancă să aducă un suflu nou în atac, a avut două ocazii dar pe urmă s-a stins repede. FCSB a încercat să atace, inclusiv cu fundașii laterali, Pantea și Radunovic urcând să creeze superioritate în preajma careului ilfovenilor. Voluntari putea să profite de spațiile lăsate de gazde, dar Nemec, Florea și Rață nu au reușit să găsească poarta lui Târnovanu la intrarea în ultimul sfert de oră. O alta rezervă a FCSB-ului, Miculescu, a căutat să aducă golul izbăvitor în două ocazii, dar șuturile sale s-au lovit de pumnii portarului Fernandez. S-a incheiat cu un 0-0 viu, spectaculos pentru spectatorul neutru, dar fanii favoriților au motive să fie îngândurați pentru lupta la titlu, văzând slăbiciunile echipei lor din acest meci.

Lucian BOROȘ