Săptămâna de vis s-a încheiat pentru Elena-Gabriela Ruse la Transylvania Open. Românca a pierdut finala de la Cluj împotriva nemțoaicei Korpatsch

In Actualitate, National, Sport
octombrie 26, 2023

A treia ediție a turneului Transylvania Open a avut la start șapte românce, iar una dintre ele a fost aproape să producă surpriza și sa plece cu trofeul acasă. Posesoare al unui wildcard, Elena-Gabriela Ruse a pierdut finala în fața Tamarei Korpatsch din Germania, scor 3-6, 4-6, dar jocul prestat la Cluj îi dă încredere pentru sezonul viitor. Jucătoarea româncă,  și care va împlini 26 de ani pe 6 noiembrie, se afla pe locul 188 la începutul turneului, iar fără o invitație din partea organizatorilor ar fi trebuit să joace calificări pentru a accede pe tabloul principal. Ruse a fructificat din plin șansa oferită, ajungând în prima finală pe hard din carieră, eliminând pe parcurs doi capi de serie. Grație acestui rezultat, ea a făcut un salt semnificativ în clasamentul WTA, ocupând acum locul 127. Ruse rămâne cu un singur trofeu în palmares, la Hamburg, în 2021, când a învins o altă jucătoare din Germania, Andrea Petkovic.

Final de sezon și pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea (26 WTA) a anunțat la rândul ei că sezonul 2023 s-a încheiat, prezența ei la Cluj aducând o eliminare surprinzătoare în primul tur, deși era principala favorită. Cea mai bine clasată romancă nu s-a regăsit după parcursul impresionant de la US Open, pierzând trei din cele patru meciuri jucate de atunci. Sorana nu s-a calificat la turneul de final de an WTA Elite, dedicat jucătoarelor clasate între pozițiile 9 și 19 în clasamentul mondial, dar va încerca la începutul anului viitor să obțină o intrare, în premieră în top 20.

Lucian BOROȘ