FCSB pierde două puncte la Ploiești la ultima fază, după un meci cu mulți nervi, faze discutabile și o accidentare urâtă a lui Sergiu Hanca de la Petrolul

In Actualitate, National, Sport
octombrie 30, 2023

FCSB a ajuns la a treia remiză în ultimele patru etape și ratează o nouă ocazie să își întărească poziția de lider în Superliga. Roș-albaștrii au remizat în deplasarea contra “lupilor galbeni” de la Petrolul, scor 2-2 (0-1), după un meci presărat de ocazii, faze la limită, intervenții ale patronului FCSB la televiziuni după fluierul final și o accidentare urâtă pentru un jucător al gazdelor.

FCSB a deschis repede scorul, după un minut și jumătate de joc, când Djokovic a speculat o greșeală mare pe axul central al ploieștenilor. Meciul a devenit unul foarte fizic, fără faze notabile la cele două porți, dar cu o accidentare urâtă a lui Sergiu Hanca în minutul 30. Mijlocașul gazdelor a ieșit șchiopătând serios după un atac dur al lui Dawa, care a scăpat doar cu un cartonaș galben, deși după intensitatea intrării putea fi eliminat. Fundașul oaspeților nu a scăpat însă de furia patronului care l-a înlocuit patru minute mai târziu cu Lixandru și a fost aspru criticat de Gigi Becali, după meci. Jucătorul camerunez nu traversează cea mai bună formă, evoluțiile lui din acest sezon fiind destul de aspru taxate comparativ cu alți jucători. Hanca a părăsit stadionul în cârje, conform ultimelor ultimele analize suferind o entorsă de gradul 3 la gleznă și va sta departe de gazon cel puțin o lună și jumătate.

În repriza a doua, tot FCSB a început mai bine și Băluță a marcat primul său gol pentru vicecampioni cu o reluare acrobatică de la bara a doua în minutul 52, cu toată opoziția portarului. Fostul jucător craiovean a speculat un șut în forță al lui Miculescu, care a ricoșat din transversala porții petroliste pe direcția lui. Situația părea încheiată dar s-a demonstrat înca o dată că 2-0 este cel mai periculos scor. Împinși de publicul înfierbântat, ploieștenii au reușit să acceseze o treaptă superioară: întâi, Grozav a fost aproape să înscrie cu o foarfecă spectaculoasă în minutul 66, apoi în minutul 70 Jair, vinovat la primul gol încasat de ai lui, și-a luat revanșa cu o lovitură liberă bătuta perfect, direct în vinclu, portarul fiind spectator. Două minute mai târziu, Gicu Grozav a încercat din nou poarta, dar Târnovanu a respins cu greu în corner. La ultima fază a meciului, Ngezana a comis un penalty neglijent, iar șeptarul Petrolului, Gicu Grozav, și-a asumat un nou duel cu portarul FCSB-ului. Fostul jucător de la Standard Liege a executat modest, dar mingea s-a strecurat în poartă pe sub un Târnovanu plin de nervi, iar gazdele au smuls o remiză in-extremis, care îi ajută în lupta pentru play-off. Pentru FCSB, încă rămâne siguranța primului loc, dar tirada patronului pe la televiziuni, după meci, la adresa câtorva jucători, tulbură și mai mult apele echipei pregătite de Elias Charalambous.

Lucian BOROȘ