Fotbal Liga 4/ S-a stabilit adversara campioanei din Bacău pentru promovarea în Liga 3. Sportul Onești, lider autoritar în Seria Valea Trotușului. Când se reia campionatul

In Actualitate, National, Sport
februarie 15, 2024

Federația Română de Fotbal (FRF) a stabilit, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga a III-a, ediția 2024/2025. Pentru Regiunea Nord-Est, denumită de FRF Regiunea 1, vor fi următoarele dueluri: Botoșani-Iași, Suceava-Vaslui, Neamț-Bacău. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe 16 iunie, ora 18:00, respectiv 23 iunie, ora 17:30. Promovează din Liga a IV-a în Liga a III-a cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene.

În Seria 2 a Ligii a IV-a băcăuane, Sportul Oneștui este lider autoritar, cu 30 de puncte din tot atâtea posibile. Echipa fraților Munteanu este urmată în clasament de Măgura Cașin și CS Dofteana, fiecare cu câte 24 d epuncte. În Seria 1, lupta pentru primul loc este mult mai strânsă. Primele două locuri sunt ocupate, la egalitate (28 p), de AS Negri si Siretu Săucești, urmate de Gauss Bacău (27 p) și CSM Moinești (22 p). Meciurile din Liga a IV-a se reiau pe 10 martie (Seria 2), respectiv 16 martie (Seria 1).

”Întrucât a fost eliminat principiul avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine, la puncte și golaveraj, jocul retur se va prelungi cu două reprize de câte 15 minute. În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare, în conformitate cu Legile Jocului”, potrivit FRF.

Cu același prilej a avut loc și tragerea la sorți a primului tur din cadrul etapei interjudețene a campionatelor U17 și U19 județene. Etapa Interjudețeană prevede trei tururi eliminatorii, într-o singură manșă, programate pe 26 mai, 2 iunie, 9 iunie 2024. La U19 duelurile vor fi Bacău-Vaslui, Suceava-Neamț, Botoșani-Iași, iar la U17 Neamț-Botoșani, Bacău-Suceava, Vaslui-Iași. (Foto/Arhivă Sportul Onești)