VIDEO/Senatoarea Diana Șoșoacă își dă soțul afară din partid. „Pentru a putea salva sufletul unui om și viața, a trebuit să-l suspend”

In Actualitate, National, Politica
februarie 19, 2024

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat, ieri, că l-a suspendat pe soțul ei, Silvestru Șoșoacă, din funcția de prim-vicepreședinte al partidului pe care chiar ea l-a înființat, S.O.S. România „binele familiei ei”, conform HotNews.ro.

„Pentru a putea să-mi salvez familia, a trebuit să iau cea mai cruntă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să-l suspend din funcția de prim-vicepreședinte. Astfel că semnătura lui să nu mai însemne nimic. Și în momentul ăla nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, a spus senatoarea.

Soțul Dianei Șoșoacă a reacționat după ce a fost suspendat din conducerea partidului SOS România chiar de către soția lui. Silvestru Șoșoacă susține că decizia este una ilegală. Mai mult, afirmă că ideea înființării partidului a fost a lui și spune, cu referire la soția sa, că „nu se pot accepta totuşi acţiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor şi liderilor din partid”.

 „Faptul că Silviu nu mai e președinte, nu înseamnă că nu mai e soțul meu. Nu înseamnă că nu avem familie. Că e supărat pe mine, da, e normal, și eu aș fi fost supărată. Dar era singura modalitate să-l scap”, a spus Diana Șoșoacă. Soțul senatoarei spune că decizia soției sale de a-l suspenda din funcțiile de conducere din partid nu are nicio valoare juridică, drept urmare își va continua activitatea în cadrul SOS România.

Diana Șoșoacă rămâne hotărâtă cu privire la suspendarea soțului său din conducerea SOS România, partid care a transmis luni că decizia de suspendare a lui Silvestru Șoșoacă a fost luată după încălcări „repetate” ale statutului partidului. Partidul mai spune că ia în calcul chiar excluderea acestuia din formațiunea politică.