O fetiță de numai un an, din județul Bacău, a murit din cauza rujeolei. Copila era internată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din Bucureşti

In Actualitate, National, Social
februarie 28, 2024

O fetiță de numai un an, din județul Bacău, a murit la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din Bucureşti din cauza rujeolei.  Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, până la această dată, în România au fost notificate 6.589 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 8 decese. Între ultimele două confirmate, unul este al unei fetițe din Bacău.

Decesul a fost raportat de autorități la un copil în vârstă de 1 an, fetiţă, din judeţul Bacău, nevaccinată antirujeolic, internată în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde a avut un contact de salon confirmat cu rujeolă. Antecedente personale patologice: transplant hepatic, tratament imunosupresor. Coinfecţie cu virus gripal A, subtip H3. 

Cele 6.589 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 40 de judeţe şi în Bucureşti. Cele mai multe sunt în Braşov – 1.263, Mureş – 968, Covasna – 306, Giurgiu – 282 şi Sibiu – 279.