FCSB câștigă la Voluntari prin dubla lui Coman și reface diferența de 10 puncte în clasament cu două etape înainte de finalul sezonului regulat

In Actualitate, National, Sport
martie 01, 2024

În epilogul etapei a 28-a, disputată la mijlocul săptămânii, FCSB a câștigat cu 2-1 pe stadionul “Anghel Iordanescu” din Voluntari după ce la pauză a fost condusă cu 1-0. Gazdele pregătite de fostul antrenor al FCSB-ului Nicolae Dică au dominat prima repriză și au deschis scorul printr-un jucător trecut prin curtea roș-albaștrilor, Andrei Dumiter, care a înscris în minutul 16 după o fază prelungită de atac.

Replica oaspeților a venit în minutul 24 când Florinel Coman a nimerit bară după o execuție din unghi la colțul scurt, dar până la pauză acțiunea a fost mai multă la cealaltă poartă unde Târnovanu a împiedicat în două rânduri ca FC Voluntari să se desprindă pe tabelă. FCSB putea egala în prelungirile primei reprize, dar Luis Phelipe a trimis mult peste poartă cu capul după o fază fixă și avea să fie schimbat la pauză cu David Miculescu.

Imediat după reluarea jocului, Florinel Coman a egalat în minutul 48 cu o execuție frumoasă la colțul lung din pasa unei alte rezerve, Baba Alhassan, ce a intrat la pauză în locul lui Tavi Popescu, autor al unei noi evoluții șterse. Peste alte șase minute, același Coman a dus-o pe FCSB în avantaj după un contraatac rapid și o execuție sigură. Jocul a devenit apoi lent, iar gazdele au încercat în van să caute egalarea. O șansă uriașă a fost în minutul 70 pentru jucătorii lui Dică, dar centrarea lui Robert Popescu în fața porții a fost respinsa in-extremis de Radunovic în corner, acțiune ce a semănat cu respingerea lui Ruben Dias de la Manchester City în finala ediției trecute a Ligii Campionilor în fața lui Inter, în ambele situații autogolul fiind evitat pentru câțiva centimetri.

Tot pe un contraatac, o altă rezervă a FCSB-ului, Radaslavescu, putea inchide socotelile în prelungiri, dar a ratat singur cu Jesus Fernandez. La final nu a mai contat, pentru că oaspeții au obținut o nouă victorie prin care au refăcut diferența de 10 puncte față de Rapid, ocupanta locului secund. Cele două rivale bucureștene se vor întâlni în etapa 30 pe Arena Națională (ultima din sezonul regulat) pentru a se stabili diferența de puncte cu care se va intra în play-off. Un succes al giuleștenilor coroborat cu înjumătățirea punctajului ar asigura o bătălie pentru titlu intensă și palpitantă.

Lucian BOROȘ