VIDEO/ Băcăuan de 19 ani, fără permis, reținut de polițiști după o urmărire spectaculoasă cu mașinile pe străzile din oraș

In Actualitate, Flagrant
martie 10, 2024

Un tânăr de 19 ani, din municipiul Bacău, a fost reținut de polițiștii rutieri după o urmărire în trafic, în timpul căreia șoferul a încălcat o grămadă de reguli de circulație și a constituit un pericol public pentru ceilalți participanți din trafic. Totul s-a petrecut, sâmbătă, 9 martie, când un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Bacău a depistat pe strada Calea Moldovei din localitate, un autoturism care, la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, a ocolit autospeciala de poliție continuându-și deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, reușind să-l blocheze și să extragă de la volan conducătorul acestuia, imobilizându-l. În urma verificărilor a reieșit că, persoana în cauză este un tânăr de 19 ani, din municipiul Bacău, care are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, informează IPJ Bacău. Cel în cauză a fost testat aparatele din dotare, rezultatele fiind negative pentru consumul de alcool sau alte substanțe. După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău. Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat. “Facem precizarea că, modul de deplasare în trafic al tânărului cu autoturismul, s-a făcut prin încălcarea mai multor reguli de circulație rutieră de natură să pericliteze, atât siguranța sa, cât și a celorlalți participanți la traficul rutier”, a transmis IPJ Bacău.