Excelența în învățământ și sport, premiată de Primăria Onești împreună cu societățile Nevila și Panimon

In Actualitate, Cultură și educație, Sport
martie 13, 2024

Joi și vineri se desfășoară Gala Învățământului și Gala Sportului oneștean. Evenimentele vor fi găzduite de Cinema Capitol, începând cu ora 10.00. Atât elevii cât și sportivii oneșteni vor fi premiați de către Primăria municipiului Onesti, Consiliul Local, cărora li se alătură două importante societăți, Nevila și Panimon.

Astfel, la Gala Învățământului se vor aloca peste 40.000 de lei din partea administrației locale iar cele două firme contribuie fiecare cu câte 30.000 de lei. Banii din sponsorizări vor recompensa participările la Olimpiadele naționale. „Întrucât în acest an legislația nu mai permite premierea din bugetul local a elevilor strict pentru participarea la olimpiadele naționale și internaționale, aceștia vor fi recompensați prin bunăvoința sponsorilor. Astfel, două firme oneștene vor asigura contravaloarea premiilor în valoare de aproximativ 60.000 lei.”, a declarat primarul Laurențiu Neghină. Banii alocați de Primăria Onești sunt destinați elevilor care au obținut premii la Olimpiade.

O surpriză în cadrul Galei Învățământului o reprezintă premierea elevilor de la Clubul de robotică ȘTIM DC din cadrul Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” pentru rezultatul excepțional obținut recent la Turneul de Ligă al FIRST Terch Challenge Romania 

În ceea ce privește Gala Sportului oneștean, ce va avea loc vineri, administrația locală premiază rezultatele obținute de sportivii onesteni cu peste 100.000 de lei. (Foto arhivă)